Harlingers winnen prijzen op hondententoonstelling

  In de Rai in Amsterdam werd afgelopen weekend de negen-en-negentigste editie van de Winner Hondententoonstelling gehouden.
  Voor de twee-daagse show waren meer dan 4500 honden uit allerlei landen ingeschreven, waardoor de concurrentie in de diverse klassen bijzonder groot was. Ook enkele honden uit Harlingen waren voor de show ingeschreven en deden het uitstekend in de hoofdstad.

  De reu Gidon van mevrouw Wilbrink-Koster behaalde een titel en ook enkele honden van mevrouw Tijsseling-Boonstra werden bekroond met een Winner titel. De vijftien maanden oude reu Gidon, C-I-D from the home of Slenderdogs kwam uit in de jeugdklasse bij de Whippet reuen, voor honden van vijftien tot achttien maanden. In deze klasse veroverde de Harlingse met haar reu de Winner titel, een titel die als zeer belangrijk wordt beschouwd.

  Mevrouw Tijsseling-Boonstra maakte ook met een aantal honden deel uit van het deelnemersveld. Zij is de enige fokster in Nederland van het ras King Charles Spaniel. In ons land zijn ongeveer vijfentwintig honden van dit ras te vinden.
  De King Charles Spaniel "Gilbert"of the Karma Housewerd zondag uitgeroepen tot beste reu en naast de winner titel kreeg de hond een CAC en CACIB, hetgeen gezien kan worden als een soort grandprix punten, want bij vier CAC-punten wordt een hond Nederlands Kampioen, terwijl er op internationaal niveau moet worden gescoord met CACIB-punten.
  De zoon van Gilbert, Harold of the Karma House, won de Winner titel in de Jeugdklasse. Bij de teven behaalde Peggy Sue of the Karma House de winner titel in de jeugdklasse plus de titel beste teef met CAC. Haar zusje Brittannie werd tweede uitmuntend. Daarnaast deden er enkele Japanse Spaniel mee. Takara behaalde daarbij een derde plaats uitmuntend en Yoshimi ot he Karma Housewerd bekroond met het reserve kampioenschap, CAC-CACIB. Shiro van het al eerder genoemde huis veroverde de Winner titel in de jeugdklasse.

  (Overgenomen uit de Harlingen Courant
  van 9 December 1988)


  19-12-2015

  Het was echt geen gemakkelijke beslissing om na  25 jaar lidmaatschap mijn banden te verbreken met “ Commedia``. Ik heb veel besturen zien komen en gaan. Maar spijtig genoeg is ook voor mij nu de tijd aangebroken om te gaan, daar ik mij niet meer kan vinden in de wijze waarop

  het bestuur van Commedia de vereniging bestuurt. Zeker als men bekijkt hoe men omgaat met leden en fokkers. 

  Inmiddels zijn meerdere fokkers mij voorgegaan. Een uitgebreide uitleg kunt u ook lezen op deze link. 

  Ik ben nu inmiddels lid geworden van de EGCN , Eerste Gezelschapshonden Vereniging Nederland, goedgekeurd door de Raad van Beheer Nederland.


  © of the Karma House,  realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2020