Mijn eerste nestje King Charles Spaniels / Japanse Spaniëls

  Zondag, 3 November 1986 is voor mij een dag om nooit te vergeten. Na veel pech en lang wachten ging mijn grootste wens in vervulling.
  Mijn eerste nestje King Charles Spaniels werd geboren. Uniek in Nederland? Ja, het laatste nestje King Charles Spaniels dateert van ongeveer vijf en een half jaar geleden. In Nederland is de King Charles Spaniel een zeer zeldzaam ras, met deze drie pups komt hun aantal nu op circa 18 stuks, wat natuurlijk erg weinig is. De reden hiervan is onder andere dat de Cavalier King Charles Spaniel ook in ons land meer en meer aan populariteit won, de kortsnuitige King Charles Spaniel is zodoende stilaan een zeldzaamheid in ons land geworden. Hieraan probeer ik nu iets te doen. Mijn grote liefde voor dit unieke ras zette mij ertoe aan om te proberen de King Charles Spaniel weer enige bekentheid te geven in ons land.

  Moeder Lucy en haar baby's  maken het tot nu toe goed. Lucy heeft wel door, dat ze voor een geweldige gebeurtenis gezorgd heeft, want ze bewaakt ze goed, ze laat geen vreemde te dicht in de buurt komen.

  Dank je lieve Lucy, voor deze drie prachtige King Charles Baby's. Het is is voor mij een klein wonder om deze puppies te zien opgroeien.
  Trouw, vrolijk zachtaardig en onsterfelijke toewijding aan hun eigenaar, zijn voor mij de kenmerken van deze betoverende kleine honden.

  Overgenomen uit het clubblad van de Pekingees- en Dwergspanielclub
  Ankie Tijsseling, November 1986

  CAC-show Pejatoyspa

  Op 12 juni 1988 organiseerde de Belgische vereniging voor Pekingees, Japanse Spaniel, Cavalier- en King Charles Spaniel een CAC-show in Antwerpen. Grote animator van deze rasvereniging is August de Wilde, vanaf het begin bestuurslid.
  Onder keurmeesteresse mevrouw Gayraud stonden 38 Cavaliers ingeschreven, 14 Pekingezen, 7 King Charles Spaniels en 14 Japanse Spaniels. De keuringen werden gehouden in een dorpshuis met, rond de ring, gezellige zitjes. Zoals altijd viel de prijzentafel op en vond onder veel plezier de traditionele verloting plaats. Vierde van de show werd de beste Cavalier, Evita Sheila van 't Burgtste Hof van mevrouw Kavelaars (Nederland) met op de derde plaats de King Charles Spaniel Valeval Mr. Bennet van Karin Tijsseling (Nederland). Mevrouw De Wilde werd met haar Pekingees Klerkshof one'n Only tweede en de hoogste plaats ging naar de Japanse Spaniel Takara Musume of the Karma House van Ankie Tijsseling-Boonstra uit Nederland.


  © of the Karma House,  realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2020