Verzorging

  Verzorging van de ogen.
  Als uw mopshondje last heeft van tranende ogen, of een vuiltje, kunt u het beste reinigen met een propje watten gedrenkt in lauw afgekoeld water. Wrijf altijd van binnen naar buiten. Let goed op of er geen beschadiging op het oog zit in dit geval altijd naar de dierenarts voor controle en behandelen met de door hem mee gegeven zalf.

  Verzorging van de oren.
  De oren moeten regelmatig gecontroleerd worden. Ze kunnen schoongemaakt worden met een watje en een klein beetje oorreiniger. Als uw mopshond schudt, krabt of uit het oor stinkt, altijd bij de dierenarts laten controleren en met hem overleggen hoe te behandelen.

  Verzorging van de huid.
  Het beste is eens in de week de huid goed borstelen met een rubber borstel. Zo komen alle lossen haren eruit en het is goed voor de doorbloeding van de huid. Was uw mopshond niet te vaak, mocht u hem willen wassen doe dit dan met speciale hondenshampoo, deze ontvet niet zo erg als andere shampoos. Het is erg belangrijk hem goed af te drogen, liefst te fohnen, dit voorkomt smet op de huid.

  Verzorging van de nagels.
  De nagels van uw mopshond zullen als hij goed loopt en regelmatig op een harde ondergrond, niet geknipt hoeven te worden. Mocht dit toch nodig zijn ga dan even naar de dierenarts of trimsalon. U kunt het ook zelf doen, maar het is erg moeilijk bij de mopshond. En als u in het leven knipt willen ze het helemaal niet meer hebben.

  Verzorging van het gebit.
  Het is belangrijk om uw mopshond als hij ongeveer 0,5 jaar oud is af en toe een goede kauwhoef of bot te geven. Deze zijn in de dierenspeciaalzaak te koop. Begin vroeg hiermee omdat het goed is voor de tanden. Let erop of de tanden goed gewisseld worden en er geen extra tanden blijven zitten. In dit geval moet u even met de dierenarts overleggen hoe dit op te lossen. Als er veel tandsteen aanwezig is kunt u dit weg laten halen. Wees echter zorgvuldig met de keuze van uw dierenarts, goede narcose is erg belangrijk en er zijn al verschillende mopshonden overleden aan een verkeerde narcose. Dit is echter helemaal niet nodig.

  Verzorging van de neusrimpel.
  Het is heel belangrijk om deze rimpels wekelijks na te kijken. Deze moet goed schoon zijn. Als dit niet het geval is kunt u dit schoonmaken met wat kruidenolie. Ook de neusdop moet glad en schoon zijn en ook dit is schoon te maken met deze kruidenolie of met baby-olie doekjes.

  Belangrijk te vermelden is dat u eigenlijk niet aan de anaalklieren moet zitten of laten zitten. Over het algemeen heeft een mopshond hier weinig last van. Mocht dit wel het geval zijn neem dan contact op met uw dierenarts. Dus liever gewoon vanaf blijven.

  Een mopshond is zeer hard voor zichzelf, let dus goed op hem of haar!


  © of the Karma House,  realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2020